Mig centenar d’atracadors s’emporten 40 milions de dòlars de la seu de Prosegur a Paraguai

Els delinqüents van utilitzar explosius, armes i vehicles de guerra. Un policia i tres delinqüents van morir. S'ha aconseguit detenir 8 dels lladres a Brasil.

Poques vegades es veu un robatori d’aquestes característiques al món. Entre cinquanta i seixanta atracadors, equipats amb vehicles militars, llançagranades i explosius, van rebentar la seu de l’empresa de seguretat espanyola Prosegur a Paraguai, d’on van sostreure 40 milions de dòlars. La policia es va veure completament desbordada per evitar el robatori, però, va aconseguir abatre tres dels atracadors, pagant un alt preu, ja que un dels agents va morir en l’enfrontament. La Ciutat de l’Est, on va tenir lloc el succés, és fronterer amb el Brasil, de manera que la policia d’aquest país ha aconseguit detenir hores després a vuit individus acusats de participar en el robatori. El lloc, un enclavament comercial important al país, es va convertir en una autèntica zona de guerra, i fins i tot els delinqüents es van organitzar per comandos que desenvolupaven una tasca diferent cada un d’ells.

El primer dels atacs es va cometre explosionant cartutxos de dinamita, que van tirar avall part de l’edifici. A continuació van perforar murs fins a arribar a la volta on es trobava els diners. Alguns testimonis van parlar d’una actuació que es va allargar més d’una hora. Van fugir amb el botí deixant-ho tot sembrat d’explosius i de cotxes incendiats per entorpir la persecució de la policia, que enmig del caos, les alarmes i els trets, es va veure desbordada. La major part de la banda va poder fugir cap al nord, deixant la ciutat a les fosques. El robatori va ser atribuït a l’organització criminal brasilera Primer Comando Capital (PCC), que es dirigeix ​​des d’una presó de Sao Paolo, al Brasil i que, fa dos mesos, va cometre un altre robatori de les mateixes característiques en aquest país.

Port de Tarragona