Les autòpsies dels agents rurals assassinats a Aspa revelen que l’autor dels trets va mentir

Els forenses afirmen que els trets es van realitzar des d'1,5 i 6 metres de distància, no 15 com va afirmar el detingut. Tots dos agents van ser rematats, segons afirmen els experts.

Ismael Rodríguez, l’assassí confés de dos agents rurals al municipi d’Aspa el passat mes de gener, va mentir en la seva declaració, segons es desprèn de l’informe de les autòpsies realitzades a les víctimes. Els forenses determinen que van ser rematats, ja que van rebre dos trets des d’una distància que oscil·la entre el metre i mig i els sis metres, cosa que contradiu la declaració de Rodríguez, que va afirmar que va disparar «sense saber per què» des de quinze metres de distància . Els primers impactes van ser mortals, mentre que altres dos, es van fer quan ja estaven a terra.

Una de les víctimes presentava dues ferides, una d’elles -realitzada entre tres i quatre metres- li va donar al cor, que -segons els forenses- va posar fi a la seva vida. El segon tret va impactar al crani des d’una distància d’1,5 metres i amb un angle que indica que ja es trobava estesa. L’altre agent va rebre un tret al canell que va arribar fins a la seva mandíbula, el que fa pensar que va intentar cobrir la seva cara. L’altre tret va travessar el seu coll i s’estima que es va realitzar entre 2 i 3 metres de distància. La trajectòria indica, igual que el seu company, que va ser rematat quan es trobava a terra. El rastre de sang que va quedar a la terra també indica que tots dos van rebre trets quan es trobaven ja esteses.

Port de Tarragona