Mossos i Guàrdia Urbana de Reus detenen dues persones per falsificar receptes i traficar amb medicaments

Els arrestats recorrien les farmàcies per comprar els medicaments i van arribar a disposar de més de 15 vegades la dosi del tractament normal.

Foto1

Una operació conjunta entre la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d’Esquadra ha permet detenir un home de 42 anys i una dona de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus acusats d’aconseguir, mitjançant receptes mèdiques falsificades, prop de 5.000 comprimits destinats al tràfic de drogues. Es considera que són presumptes autors de delictes contra la salut pública i falsificació de document públic. La investigació es va iniciar a finals de febrer quan els Serveis Territorials del Departament de Salut a Tarragona es van posar en contacte amb els mossos per denunciar un possible cas d’abús de benzodiazepines, una substància utilitzada mèdicament com a ansiolític per al tractament de crisis d’angoixa i l’insomni. A més, es tracta d’un fàrmac que s’utilitza habitualment en tractaments de curta durada que no sobrepassen el màxim de quatres setmanes.

Arran d’aquesta informació, els agents van iniciar una investigació per comprovar aquestes dades. Així, a través de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques van poder comprovar que durant el període investigat, la detinguda va rebre 2.500 comprimits mentre que l’home en va aconseguir 1.800. Tenint en compte la posologia estipulada per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, els detinguts s’haurien fet amb un escreix de més de 2.800 comprimits, segons un tractament normal. Els investigadors van contrastar a través de diverses vigilàncies realitzades conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Reus que, durant mesos, els dos detinguts es dedicaven a recórrer totes les farmàcies de Reus per aconseguir medicaments del grup de les benzodiazepines. Per poder-les obtenir, els detinguts utilitzaven receptes mèdiques falsificades a partir de receptes originals. Una de les proves que els investigadors van obtenir per determinar que els detinguts destinaven els fàrmacs al tràfic de substàncies és que tant l’home com la dona detinguda van arribar a emmagatzemar en determinats moments fins a 15 vegades la dosi permesa en un tractament normal. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 2 en funcions de guàrdia de Reus el passat 19 d’abril i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona