23 nous advocats reben les togues com a col.legiats a Tarragona davant el conseller Mundó

El conseller Mundó remarca la necessitat que la digitalització acceleri la Justícia i posa de manifest la manca de jutges a Catalunya respecte a l'Estat.

Vint-i-tres nous advocats de Tarragona han estat els protagonistes avui de la «imposició de togues», acte simbòlic que anuncia l’inici de la seva carrera professional. El ritual implica simultàniament la seva incorporació a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, una activitat que es va fer davant de personalitat del món jurídic, de l’advocacia i del conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, dins la festivitat de Sant Raimon de Penyafort.

Mundó va remarcar en les seves paraules la necessitat que el procés de digitalització agilitzi el sistema judicial i va fer especial menció a una altra necessitat -a Catalunya- com seria la incorporació de jutges, ja que la ràtio d’aquests professionals per habitant està per sota de la mitjana a tot l’Estat. Va anunciar també que la Generalitat es compromet a impulsar el Fòrum Judicial de Tarragona, un equipament que ha reconegut que és vital, al mateix temps que reconeixia que treballava intensament amb l’Ajuntament per poder anunciar aviat el calendari previst per fer-lo realitat.

A la festa patronal dels advocats a Tarragona van assistir el degà, Manel Albiac; el fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou; el president de l’Audiència Provincial, Javier Hernández; la Secretària d’Estat de Justícia, Carmen Sánchez-Cortés; el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McGragh i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando. Tots ells, d’una manera o d’una altra, han fet menció a les millores que requereix la professió, com ara donar la importància que té la justícia gratuïta (el polèmic torn d’ofici), la Subcomissió creada al Congrés dels Diputats i la importància de donar valor als advocats joves, entre altres temes relacionats amb el món de l’advocacia que ha celebrat la seva festa patronal a Tarragona d’una forma solemne.

 

 

Port de Tarragona