Un jove barceloní ingressat a l’UCI després que se li obrís l’arnès quan feia salt de pont a Esterri d’Àneu

Un veí de Barcelona de 25 anys es troba ingressat a l’UCI de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat crític després de caure a la llera del riu Noguera Pallaresa quan feia salt de pont. L’accident va passar al pont d’Isil, a la localitat d’Esterri d’Àneu, ahir dissabte a la tarda. La víctima anava en un grup de sis persones que van contractar els serveis de l’empresa Ràfting Catalunya, a Sort, que van anar acompanyats de dos monitors. El pont té una alçada de 9 metres i el jove va saltar i va caure directament a terra. El ferit va ser traslladat a l’Hospital de Tremp, d’on es va derivar a l’Arnau de Vilanova de Lleida, on va arribar en un helicòpter amb efectius del GRAE de bombers. Dues ambulàncies del SEM també van participar en les tasques d’estabilització del ferit.

L’empresa ha suspès les seves activitats fins que no es coneguin les circumstàncies que van provocar que el sistema de subjecció fallés. Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes d’un fet insòlit, ja que en les tres dècades que es practica aquesta activitat a la zona no s’havia produït cap accident d’aquestes característiques.

 

Port de Tarragona