Un veí de Lleida venia camions i furgonetes que no eren seus per Internet a tota Espanya

Quan un comprador de Sevilla va viatjar a Lleida per emportar-se els vehicles va trobar-se amb l'autèntic propietari.

Carrer del polígon Can Salvatella, freqüentat diàriament per centenars de camions.

Els Mossos es van trobar dimecres amb una situació que podria ser el guió d’una obra teatral, ja que dues persones afirmaven que quatre camions, que es trobaven a un descampat, eren de la seva propietat. La realitat és que sí que era veritat que un d’ells era l’autèntic amo dels vehicles i l’altre, que s’havia traslladat des de Sevilla per emportar-se els vehicles que havia comprat per internet, havia estat estafat. El matí del 26 d’abril els Mossos van rebre la trucada d’un veí de la partida Rufea de Lleida, demanant la presència policial perquè un home es volia emportar uns camions de la seva propietat.

En arribar al lloc, un descampat on hi havia tres tractores i un camió rígid, els agents van contactar amb el propietari dels vehicles. Aquest els va explicar que s’havia presentat un home, que va manifestar venir de Sevilla, dient que havia comprat tots els vehicles per Internet i es trobava al lloc amb dues góndoles per recollir-los. El comprador va mostrar als mossos la documentació original d’un dels vehicles. Seguidament, el requeridor va mirar la cabina d’un dels camions i va comprovar que li havien sostret la documentació.

Mentre feien les gestions, el comprador va rebre una trucada, de qui li havia venut els vehicles, per quedar en un bar de l’avinguda Exèrcit de Lleida i realitzar el pagament. Aprofitant la situació, els agents van acompanyar-lo fins al lloc, ja que tot apuntava que es tractava d’una estafa. Un cop a l’esmentat bar, els mossos van identificar el presumpte venedor, que duia una factura de venda per import de 6.500 €, amb la relació de vehicles que es trobaven al descampat. Arran dels fets, va quedar detingut com a presumpte autor dels delictes d’estafa i robatori amb força. La investigació va determinar que el detingut havia contactat, feia uns quinze dies, amb el propietari dels camions oferint-se per vendre’ls, opció que va refusar. Tot i la negativa, el detingut es va posar en contacte amb dues deixalleries del Baix Segrià per intentar la venda, sense aconseguir-ho. Es dóna la circumstància que també havia estat detingut a Lleida, el 17 d’abril, per un delicte d’estafa similar. En aquella ocasió, va vendre una furgoneta per Internet i, quan ja havia cobrat els diners, no li va donar el vehicle.

Port de Tarragona