Dos detinguts a la manifestació del Primer de Maig a Manresa per agredir a policies

Manifestants esperen la sortida dels detinguts a la comissaria de Manresa

Dos detinguts i cinc policies ferits lleus ha estat el resultat de l’enfrontament que s’ha produït a un estret carrer de Manresa durant la manifestació del Primer de Maig. La visió policial de l’enfrontament i la dels manifestants, com és lògic, disten força l’una de l’altra. Mentre un dels agents de l’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) afirma que un dels que és manifestaven va iniciar els incidents clavant un cop a un dels agents, per part de les entitats convocants l’actuació policial havia estat molt contundent i repressiva, segons es desprèn dels seus missatges a les xarxes socials on, per cert, alguns parlen que les que han declarat a la comissaria han estat dues noies. Els detinguts tenen 23 i 46 anys, i veïns de Manresa, i han estat arrestats per delictes d’atemptat contra l’autoritat. Després de prendre’ls declaració a la comissaria de Mossos de Manresa, han quedat en llibertat amb càrrecs. A l’exterior, s’han reunit membres d’algunes organitzacions convocants exigint l’alliberament dels detinguts.

Un dels detinguts, segons fonts policials, ha donat un cop amb un pal de bandera al cap de l’agent, mentre el segon dels detinguts ho ha estat per forcejar amb els agents. El policia de l’ARRO no duia el casc posat quan ha rebut el cop, ja que la manifestació no tenia en els seus inicis un caire violent.

 

Port de Tarragona