Detingut l’energumen que va agredir gratuïtament a un home assegut a una terrassa de Bilbao

Manuel Herrera, l’home que va indignar a tota Espanya per la seva agressió gratuïta a un ciutadà que llegia el diari tranquil·lament en una plaça de Bilbao, ha estat detingut pel Cos Nacional de Policia. L’arrest s’ha dut a terme al seu domicili de la localitat sevillana de Benacazón, al costat dels altres dos individus que l’acompanyaven i que van gravar l’agressió en vídeo. Malgrat que la víctima no va voler presentar denúncia, l’Ertzaintza va aixecar un atestat que va portar davant del jutge. Els detinguts declaren davant la Policia Nacional acusats d’un delicte d’odi. Pel que sembla, el protagonista dels cops al ciutadà, és un ultra del Betis que es trobava a la capital basca per presenciar el partit entre el seu equip i l’Athletic, partit que no va veure, ja que va fugir de la ciutat en veure la repercussió que va tenir la seva acció. La policia basca no va poder detenir perquè no es va presentar denúncia contra ell, però ara, la policia estatal ho ha fet. En el vídeo, extensament difós per la xarxa, el detingut s’acosta a un home assegut en una terrassa de la plaça Nova de Bilbao, li llança una beguda, li dóna un mastegot i un cop de peu al mateix temps que li crida «Gabilondo» i li diu que si és «proetarra«.

Port de Tarragona