El conseller d’Interior, Jordi Jané, imparteix una classe a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV

L’arbocenc Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat, ha estat convidat per participar en una classe de Dret Parlamentari a la Facultat de Ciències Jurídiques avui. Jané ja havia estat professor a la URV i és professor «ad honorem» del Departament de Dret Públic. Es tracta d’un altre dels èxits d’organització de la professora de l’assignatura de Dret Parlamentari, Laura Roman, que ha aconseguit testimonis i experiències de primera línia pels alumnes del grau de Dret, que han escollit aquesta assignatura optativa. Dret Parlamentari pretén aprofundir en el coneixement dels fonaments de la matèria així com en el funcionament real del Parlament a través de la simulació a l’aula. Els alumnes actuen durant tot el quadrimestre com a autèntics diputats i diputades, utilitzant els mateixos instruments jurídics i les mateixes tècniques que els parlamentaris reals, de manera que experimenten en primera persona el funcionament d’aquesta institució representativa. La simulació comença amb la constitució del parlament i dels grups parlamentaris que, tot seguit, dediquen el seu temps a tramitar un projecte de llei que serà finalment aprovat en el marc d’una sessió final de cloenda. Aquesta ha estat la realitzada amb la participació de Jordi Jané, que ha intervingut per tal d’aconsellar i valorar els i les estudiants en aquesta sessió final d’aprovació del projecte de Llei per a l’Efectiva Igualtat i Supressió de la Discriminació. El conseller és professor de Dret Constitucional a la UPF des de l’any 1990, màster en Dret Comparat per la UAB i ha realitzat el Programa de Lideratge per a la Gestió Pública de l’IESE.

Port de Tarragona