Guàrdia Urbana de Reus i Mossos desarticulen una xarxa de tràfic de drogues a Sant Josep Obrer

Una operació en què han participat agents de la Guàrdia Urbana de Reus i efectius dels Mossos d’Esquadra del Baix Camp s’ha conclòs amb deu detinguts per un delicte de pertinença a organització criminal i per tràfic de drogues. Els detinguts són quatre homes i sis dones, d’edats compreses entre els 18 i els 59 anys, tots són veïns de Reus i de nacionalitat espanyola, a excepció d’una de les dones detingudes que és de nacionalitat marroquina, segons ha informat l’Ajuntament de Reus i el cos policial dels Mossos.
La investigació es va iniciar el passat mes de desembre quan la policia va detectar, en el marc dels dispositius habituals de seguretat ciutadana, diverses vendes de droga al detall.

A partir d’aquestes primeres informacions, es va establir un grup treball coordinat entre agents de la unitat d’investigació de Reus i agents de la Guàrdia Urbana. Durant els darrers mesos, els investigadors van fer vigilàncies, identificacions i en diverses actuacions van comissar una quarantena de dosis de cocaïna i heroïna preparades per a la venda al detall. Tot plegat, va permetre a la policia ubicar l’activitat criminal de tràfic de drogues en tres cases del barri de Sant Josep Obrer. Es va poder comprovar que els detinguts, la majoria membres de la mateixa família, formaven una organització criminal que actuava de forma coordinada i amb funcions ben determinades.

En l’entrada, els agents van localitzar una plantació interior de marihuana amb 200 plantes, material per al cultiu intensiu i sistemes d’il·luminació i ventilació professionals. També es van trobar prop de 1.300 euros en bitllets fraccionats, cinc telèfons mòbils i material destinat a la preparació i venda de substàncies estupefaents. Durant el registre també es va comprovar que els propietaris de la casa tenien punxada la llum que abastia la plantació de marihuana. Per aquest motiu, es va desmuntar la instal·lació fraudulenta.

Port de Tarragona