El jutge deixa en llibertat una banda criminal que actuava ‘en menys d’un minut’, amb 50 antecedents i acusats de 10 robatoris

Finalment, dos components de la organització han estat detinguts després de mesos d'investigació per part dels Mossos. La seva rapidesa impedia que fossin localitzats.

Els Mossos d’esquadra han aconseguit detenir a dos components d’una banda criminal especialitzada en robatoris «en menys d’un minut» a bars i restaurants de la ciutat i àrea metropolitana de Barcelona. Els arrestats han estat posats en llibertat -amb càrrecs-per ordre de l’autoritat judicial. Els individus tenen 31 i 25 anys, són de nacionalitat albanesa i veïns de Barcelona. Sel’s imputa una desena de robatoris amb força a establiments comercials. La investigació es va iniciar el mes de novembre arran d’un primer robatori en un bar de l’Hospitalet de Llobregat, en el qual dos homes van forçar, de nit i quan l’establiment ja era tancat, el tancament exterior d’un bar i, una vegada en el seu interior, van rebentar a cops de mall les màquines escurabutxaques i es van emportar els diners que contenien. Poc després els agents van relacionar aquell primer robatori amb altres succeïts a la mateixa ciutat i amb el mateix modus operandi. La rapidesa amb què actuaven, inferior a un minut en la majoria de casos, impossibilitava que les patrulles desplaçades als establiments poguessin interceptar els lladres.

L’escàs temps emprat en el robatori, així com la coordinació i distribució de tasques exhibides pels autors, van fer pensar als investigadors que es trobaven davant d’un grup criminal especialitzat i amb experiència prèvia. A banda dels quatre robatoris comesos a l’Hospitalet, els agents van relacionar els mateixos investigats amb altre delictes a Sabadell, Nou Barris, Horta i Cerdanyola del Vallès. Cal destacar que la investigació policial va resultar especialment complexa com a conseqüència de les fortes mesures que prenien els investigats, els quals fins i tot utilitzaven dispositius electrònics per a impedir el seguiment i la localització per part de la policia. Durant la operació els investigadors van comissar tres vehicles emprats pels lladres per transportar i amagar les eines que utilitzaven en els robatoris llampec que feien. Algunes d’aquestes eines les havien modificat o fet ells mateixos per aconseguir l’extrema celeritat amb què forçaven els tancaments metàl·lics i aconseguien entrar i sortir dels establiments violentats.
Els detinguts, que acumulen 52 antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona