Un detingut a Salou per pertànyer a una cèl·lula adscrita a DAESH

Dues detencions més s'han realitzat a Badalona i Tanger, al Marroc, relacionats amb aquesta operació antiterrorista.

Agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional han detingut avui a Salou un home, de 32 anys i de nacionalitat marroquina, per integració en una cèl·lula adscrita al DAESH. Simultàniament s’han realitzat altres dues detencions a Badalona i Tànger. Aquestes detencions són continuació d’una important operació conjunta desenvolupada a l’octubre del 2015 per la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional i la DGST marroquina, que va culminar amb la detenció de deu persones, entre Espanya i el Marroc, que realitzaven tasques de captació, adoctrinament i reclutament a favor de DAESH.

Els dos detinguts a Espanya mantenien contactes habituals amb altres arrestats per la seva pertinença al DAESH, així com amb membres destacats d’aquesta organització terrorista ubicats en zona sirià-iraquià, on tenien intenció de viatjar per a combatre. Així mateix, els detinguts havien manifestat la seva voluntat de fer la Jihad i morir com a màrtirs, i per a aquest propòsit veien i intercanviaven de forma reiterada material audiovisual del DAESH. A més, en el curs de la investigació, els detinguts van rebre instruccions sobre formació militar, i realitzaven entrenaments en tècniques de boxa i lluita cos a cos.

Igualment havien realitzat tasques d’adoctrinament en persones pròximes del seu entorn. I prova d’això, el representa un dels detinguts, que va persuadir a la seva parella per seguir el model del seu germà, desplaçat a Síria a combatre, planejant viatjar a aquesta zona de conflicte per incorporar-se també a les files de la mateixa organització terrorista.

Els integrants de la cèl·lula realitzaven tasques de captació, adoctrinament i reclutament a favor del grup terrorista DAESH no només en el pla personal sinó també en el virtual, emprant les xarxes socials per compartir vídeos i fotografies incitant a la lluita armada i la comissió d’atemptats suïcides. Un dels dos detinguts en aquesta operació es trobava en situació irregular a Espanya en el moment de la seva detenció. L’operació, que continua oberta a Espanya, s’està desenvolupant sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció, número 5, i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Port de Tarragona