Satisfacció per la reducció dels delictes a Reus, però preocupació pels robatoris a domicilis

El conseller Mundó va presidir la Junta de Seguretat de la capital del Baix Camp, al costat de l'alcalde Pellicer.

Hi ha una cara i creu a la valoració que s’ha fet per part del conseller d’Interior de la Generalitat, Carles Mundó, respecte a les xifres delictives de Reus. D’una banda, la satisfacció pel balanç positiu resultat d’una baixada del 14% en el nombre de delictes denunciats en els últims 5 anys, una tendència que es manté. L’altra part de la moneda ha estat la preocupació pels robatoris «mentre els violents s’han reduït un 10%, els robatoris amb força pugen un 17%». No és quelcom nou que els robatoris a domicilis s’ha convertit en la ferida que fa mal als cossos policials, que, segons Mundó «hi posarem remei». El titular d’Interior també s’ha referit a la bona coordinació entre els diferents cossos de seguretat i ha posat en valor els patrullatges mixtes entre Mossos i Guàrdia Urbana.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer ha transmès la seva satisfacció, com ho feia el conseller minuts abans, però ha volgut afegir una dada que demostra aquesta «tranquil·litat» com a municipi: no hi ha hagut cap homicidi en els darrers 2 anys. El nombre total de fets denunciats el 2016 ha estat de 7.083 (185 més que l’any anterior). D’aquests, la gran majoria, 5.682, són delictes contra el patrimoni (119 més que el 2015); i 887 són delictes contra les persones (65 més que el 2015). La reunió de la Junta Local de Seguretat ha confirmat, una vegada més, que hi ha dos factors clau que expliquen els alts nivells de seguretat de Reus: la cooperació i la coordinació entre els cossos policials; i la col·laboració de la ciutadania. Durant el 2016, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han realitzat més 3.500 hores de patrulles conjuntes; i les dues policies, a vegades en col·laboració amb altres cossos de seguretat, han organitzat 168 dispositius conjunts, amb l’objectiu d’augmentar la percepció de seguretat als barris, recopilar informació relacionada amb fets il·lícits, i prevenir fets delictius.

Posteriorment, el conseller ha signat una addenda al conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus per a l’adhesió de l’Ajuntament a la xarxa RESCAT de radiocomunicacions d’emergències i seguretat de Catalunya, que està vigent des del 2015. La finalitat d’aquesta addenda consisteix a realitzar una prova pilot amb capacitat total de funcionament a la Xarxa RESCAT per part de la Guàrdia Urbana de Reus, per tal de garantir una millor coordinació i qualitat en la prestació del servei de seguretat durant els Jocs del Mediterrani, previstos per l’any 2018.

Port de Tarragona