Dos condemnats i tres absolts per enfrontar-se als Mossos durant un desnonament

La sentència els acusa d'Atemptat a agent de l'autoritat i Lesions. Un dels processats va buidar un extintor a la cara d'un agent de la BRIMO

El Jutjat Penal número 18 de Barcelona ha condemnat a dos homes: Javier Cera i Ángel García, pels delictes d’Atemptat contra agent de l’autoritat i lesions, comès durant un desnonament a Barcelona. La sentència, donada a conèixer ahir pel departament de Premsa del TSJC, absol dos homes i una dona que també estaven acusats de participar en l’enfrontament. Els fets, segons la sentència, es van produir el 21 de juliol de 2011 a un habitatge del carrer Andrade, número 22 de Barcelona, ​​d’on estava previst dur a terme un desnonament per part dels inquilins, que es trobaven en règim de lloguer . Segons la sentència, veïns del lloc es van anar concentrant al portal, on vivien els dos absolts, impedint que els Mossos d’Esquadra que acompanyaven la delegació judicial portés a terme el llançament. Els policies els van comminar en diverses ocasions a què abandonessin el lloc, però només s’obtenia negativa per part dels concentrats. Així, es va considerar necessària la participació de la Brigada Mòbil (antiavalots), però també es van trobar que els veïns entrellaçaven els braços i impedien l’actuació. Un dels agents de la BRIMO va ser ruixat amb un extintor a la cara quan es trobava al portal i un company del policia va patir una trepitjada i una lesió en un dit de la mà. Els policies van haver de grimpar en escales cap a un balcó, on -segons els fets esmentats a l’escrit legal- Ángel García va tirar a terra produint-li lesions, entre elles una puntada de peu als genitals. Tres agents de la BRIMO van al·legar lesions, sense que hagi quedat acreditat que fossin els condemnats els causants d’aquestes. Javier Cera i Ángel García hauran de complir penes de tres mesos de presó i 15 dies de multa a 6 euros diaris. El primer d’ells haurà de pagar 450 euros d’imdemnització a l’agent que va lesionar.

Port de Tarragona