Més de 9.000 euros per agredir els animalistes a Mas de Barberans

Els defensors dels braus gravaven els correbous a finals d'abril del 2016 quan els van apallissar.

Els autors de les agressions als components de l’organització AnimaNaturalis que enregistraven en vídeo els correbous de Mas de Barberans, ara fa un any, accepten pagar multes que sumen més de 8.000 euros en una sentència de conformitat, ha informat premsa del TSJC. Això ha comportat que acceptin haver comès els delictes de lesions, danys i coaccions contra els querellants, amb l’aplicació de l’agreujant de discriminació ideològica. La sentència, pronunciada de viva veu per la jutgessa a la sala, és una complicada suma: Als 3 acusats se’ls ha condemnat per un delicte de coaccions, a una multa de 18 mesos a 3 € diaris, un delicte lleu de lesions a multa d’1 mes a 3€ diaris per a dos dels acusats, mentre que al processat A.N se l’ha condemnat a 2 delictes lleus de lesions a multa 1 mes a 3 € diaris per a cadascun dels delictes. Finalment, també han d’afrontar un delicte lleu de danys a pagar una multa 1 mes a 3 € diaris per a un dels acusats mentre que als altres dos acusats se’ls condemna a un delicte de danys a 15 mesos a 3 € diaris. A tots ells se’ls aplica l’agreujant per motius de discriminació. En aquest cas, a més d’AnimaNaturalis, també s’ha personat al procés Acció Legal Animalista com a acusació popular-.

Així, la conformitat ha evitat la celebració del judici, senyalat pel matí d’avui. Però el que no ha frenat és que el pagament -a més de les penes- de les indemnitzacions pel material fotogràfic que va patir danys, ulleres i càmera de vídeo. A més, n’hauran d’assumir les costes judicials. Els animalistes han expresat a fora del jutjat la seva satisfacció, especialment per la consideració d’acte de discriminació, el que per a ells, és una sentència històrica, encara que no hagi hagut judici.

 

Port de Tarragona