Quatre detinguts a Salou per fugir d’un control amb un cotxe robat, conduir temeràriament sense carnet i causar ferides a tres mossos

Van protagonitzar una persecució pels carrers de la localitat a gran velocitat posant en perill als vianants i conductors.

Danys causats a un cotxe patrulla dels Mossos en un altre cas similar ocorregut a Figueres.

Quatre persones han estat detingudes després de protagonitzar una perillosa persecució a gran velocitat pels carrers de Salou. Els Mossos d’Esquadra d’aquesta ABP han aconseguit detenir-los finalment, després de patir un accident quan volien entrar a l’autopista. El conductor és un home de 29 anys, que anava acompanyat de tres dones, una de 18 anys i les altres dues menors d’edat, tots quatre de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, per un delicte de robatori i ús de vehicle. A l’home també se l’ha detingut pels delictes de conducció temerària, conduir sense haver obtingut mai el carnet, danys i atemptat contra els agents de l’autoritat.

Els fets han tingut lloc aquesta matinada quan els mossos, que estaven realitzant un control a Salou, han indicat a un conductor que s’aturés. Quan el vehicle ha arribat a l’altura de l’agent que li estava fent les indicacions, el conductor ha accelerat i ha fugit del control. En la maniobra, l’agent ha hagut d’esquivar el vehicle per no ser atropellat però ha rebut un cop a la mà. Ràpidament, els agents han pujat als vehicles policials per interceptar el cotxe fugat. Tot i l’ús dels prioritaris i les ordres perquè s’aturés, el conductor del vehicle no ha fet cas i ha circulat pels carrers de Salou posant en risc la resta d’usuaris.

Durant la fugida, el conductor ha accedit a la incorporació de l’AP-7 i en arribar al peatge ha col·lidit amb un vehicle policial que estava ubicat allà per evitar que accedissin a l’autopista. Després d’això, els detinguts han marxat per la via de sortida de l’autopista fins a un camí asfaltat on han perdut el control del cotxe en un revolt i han bolcat. Els mossos han anat ràpidament a auxiliar als ocupants del vehicle i han comprovat que l’home, la dona i les dues menors sortien pel seu propi peu. Durant l’incident, quatre agents han resultat ferits lleus. Un cop detinguts, els mossos han esbrinat que els quatre ocupants havien robat el vehicle i per aquest motiu havien fugit del control. L’home, amb 15 antecedents per fets contra el patrimoni, i la dona major d’edat passaran a disposició judicial durant les hores vinents. Pel que fa a les menors, s’ha deixat sense efecte la seva detenció i s’ha informat la Fiscalia de menors.

Port de Tarragona