Un xantatge sobre la mort d’un manter podria ser l’origen de l’assassinat de l’urbà de Barcelona

El descobriment de la infidelitat de la seva parella va ser el detonant de tot el cas del que dia a dia es coneixen detalls més sòrdids.

El manter va morir l'endemà de saltar una tanca a Montjuïc, sense adonar-se que darrere hi havia un precipici de 30 metres.

El cas del cadàver d’un agent de la Guàrdia Urbana trobat al maleter d’un cotxe calcinat, al costat del pantà de Foix, sembla tenir un episodi més sòrdid cada dia. Si ahir el jutge va prendre declaració a un testimoni «secret», quelcom que ningú coneixia, avui arriben informacions als mitjans de comunicació relacionada amb un presumpte xantatge, que podria ser el detonant de l’assassinat. La primera hipòtesi del crim estava centrada en el descobriment de Pedro R. de la infidelitat de la seva parella, la Rosa, que hauria tornat a estar vinculada sentimentalment amb l’altre agent detingut, Alberto. Amb ell ja va mantenir en el passat una relació. Ara, les noves informacions que sorgeixen dels relacionats amb el cas, parlen d’un possible xantatge com a venjança després d’haver descobert la relació de Rosa. Aquest podria estar relacionat a la informació que posseïa Pere sobre una actuació policial realitzada el 8 d’agost de 2014. Aquest dia, Rosa i Alberto van participar en un enfrontament amb un manter que va morir l’endemà, després de saltar una tanca a Montjuïc mentre fugia, sense sospitar que darrere hi havia un precipici de 30 metres d’altura. Segons l’informe policial que va aixecar la Guàrdia Urbana, el manter hauria ferit prèviament a la cama a la Rosa. El fet va succeir en les proximitats de les escales de Forestier, a prop del Mirador de Montjuïc.

Els Mossos d’Esquadra es troben actualment supervisant aquesta actuació policial, que va ser arxivada sense que es detectés una actuació dolosa per part dels agents municipals. S’intueix que si Pedro R. podria «parlar» d’un tema tancat, és que alguna cosa més podria haver-hi en el cas que no se sàpiga. La policia catalana no tan sols se centrarà en aquest cas, sinó que revisarà alguns en què els detinguts haguessin tingut participació. El que sí que es coneix és que Alberto, presumpte amant de Rosa, ja va ser condemnat el 2013 per una agressió que va ser considerada per l’autoritat judicial com gratuïta, ja que la víctima no va oposar resistència.

Ahir van prestar declaració els detinguts durant hores i després del testimoni inesperat. Posteriorment, la jutgessa encarregada del cas -que els va enviar a presó- va considerar necessari que els metges forenses valoressis la situació psíquica de Rosa, que es troba també relacionada amb un cas que s’ha vingut a denominar popularment com «pornovenganza«, ja que suposadament un altre membre del cos de seguretat municipal va distribuir una fotografia d’ella en actitud sexual.

Port de Tarragona