800 especialistes internacionals en seguretat urbana es reuniran a Barcelona al novembre

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona organitzaran al novembre la Conferència Internacional de l''European Forum for Urban Security'

Generalitat i Ajuntament de Barcelona col·laboraran per organitzar al pròxim mes de novembre la conferència internacional «Seguretat, democràcia i ciutats: La coproducció de polítiques de seguretat urbana», que reunirà a uns 800 especialistes en seguretat urbana, amb l’objectiu principal de la prevenció. El conseller d’Interior, Jordi Jané, el comissionat de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, i el president del Fòrum Europeu per a la seguretat urbana (EFUS), Willy Demeyer, han signat avui a la ciutat italiana de Rimini, un protocol de col·laboració per organitzar la conferència.

El conseller Jané ha destacat que els temes que es tractaran són els principals reptes als quals les autoritats públiques s’enfronten cada dia. «El congrés que se celebrarà a Barcelona al novembre situarà Catalunya en el centre d’Europa pel que fa a polítiques de seguretat urbana. És un repte per nosaltres que també aprofitarem per conèixer altres experiències en polítiques de seguretat». La conferència, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona els dies 15, 16 i 17 de novembre de 2017, abordarà el repartiment de responsabilitats entre els diferents nivells de govern (local, regional, nacional i supranacional) així com la progressiva participació del sector privat i de la societat civil, en especial els ciutadans, en les polítiques de seguretat.

Amb aquest protocol, Generalitat i Ajuntament de Barcelona es comprometen a organitzar i desenvolupar conjuntament aquest acte que acollirà al voltant de 800 participants d’arreu del món i també a participar i donar suport a l’equip d’EFUS en la recerca de més canals de finançament. Aquesta conferència internacional s’organitza cada sis anys en una ciutat europea diferent i l’EFUS va escollir la ciutat de Barcelona, on va néixer, per a celebrar el seu 30 aniversari. D’aquesta manera desitja demostrar que les entitats territorials de Catalunya i Barcelona desenvolupen projectes innovadors, basats en la riquesa del seu territori i en la diversitat de la seva població, i contribueix a situar Catalunya i la seva capital Barcelona com a referent en l’esfera europea en matèria de polítiques preventives de seguretat.

FOTO
Port de Tarragona