Un delinqüent amb antecedents queda en llibertat amb càrrecs després d’haver atracat cinc benzineres al Gironès

El jutge de Guàrdia de Figueres ha deixat en llibertat amb càrrecs a un home de 51 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, detingut pels Mossos per estar acusat de cometre cinc robatoris amb intimidació a cinc benzineres de la comarca del Gironès. L’arrest es va produir el 17 de maig a Sant Gregori.

El primer dels fets es remunta al passat 26 de gener en una benzinera de la carretera C-260, al terme municipal de Fortià (Alt Empordà). Els mossos van tenir coneixement que un individu havia amenaçat una treballadora amb un ganivet i havia sostret uns 900 euros. Arran del fet, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Roses van iniciar les indagacions per identificar l’autor del robatori. Mentrestant, el 2 d’abril es va produir el segon robatori, en aquest cas en una benzinera de la carretera N-260, al terme municipal de Pedret i Marzà (Alt Empordà). Un individu, amb el mateix modus operandi, va amenaçar la treballadora amb un ganivet i va sostreure 350 euros. Per la descripció del lladre, els investigadors van determinar que es tractava de la mateixa persona. El tercer cas va ocórrer el 3 de maig en una benzinera de Torroella de Fluvià (Alt Empordà), on el lladre també va amenaçar i intimidar la treballadora amb una arma blanca, i va sostreure 225 euros. La seva descripció també coincidia amb la de l’autor dels altres dos fets. El 13 de maig es va perpetrar el quart robatori, una altra vegada a la benzinera de la C-260 a Fortià, on la treballadora va ser intimidada per un home armat amb una destral. El lladre va fugir després de sostreure 140 euros.

Finalment el 17 de maig, cap a tres quarts de vuit del vespre, els mossos de Girona van rebre l’avís que al costat de la benzinera de la carretera GI-531 al terme municipal de Sant Gregori (Gironès), hi havia un individu amb passamuntanyes que va fugir corrents camp a través en ser descobert. Els policies van muntar un dispositiu de recerca i en un dels camins propers a la benzinera van localitzar un cotxe amagat. Davant la possibilitat que el vehicle fos del sospitós, els mossos van muntar un servei de vigilància per veure qui l’anava a recollir. Al cap d’una estona van veure aparèixer un home que es dirigia cap al cotxe i el van interceptar. Seguidament van comprovar que a sobre portava una destral, un passamuntanyes, un tapaboques i uns guants. A més, la roba que vestia coincidia amb la utilitzada en els atracaments a l’Alt Empordà, per la qual cosa va quedar detingut. El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 19 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona