Una explosió a Liverpool va portar a la policia a descobrir una xarxa de narcotraficants que operava des de Roda de Barà

Una explosió registrada en una casa de la ciutat britànica de Liverpool, va ser l’origen del descobriment d’una macro xarxa de tràfic de droga amb seu a València, Catalunya i Andalusia. La policia del comtat de Merseyside va descobrir en el succés explosius casolans en un amagatall i 150 quilograms de speed, el que va portar a detenció de tres persones encarregades de distribuir a la ciutat la droga importada. A continuació, agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració amb aquesta policia del Regne Unit i coordinats per l’Agència Nacional del Crim (NCA) britànica, van iniciar una investigació que ha portat a la desarticulació d’un grup de narcotraficants que enviava camions des d’Espanya al Regne Unit amb marihuana oculta en embalatges que es preparaven en una nau de Roda de Berà. La nau estava controlada amb càmeres de seguretat instal·lades per ells mateixos i on residia un dels integrants de la banda. En l’operació han estat arrestades 24 persones relacionades amb l’organització -21 a Espanya i 3 a Anglaterra- i s’han desmantellat 4 plantacions de marihuana amb més de 1600 plantes i localitzat una cinquena, ja desmuntada. A més s’han confiscat una envasadora industrial situada en un xalet i 58 quilograms de cabdells.

Els 21 arrestats a Espanya residien en zones de luxe de la Ciutat Comtal o a Marbella i posseïen vehicles d’alta gamma sense tenir un ofici legal aparent. Una vegada que els investigadors van tenir constància que la collita de les plantacions, es va realitzar el registre de 12 immobles ubicats a les províncies de Barcelona, ​​Tarragona, Alacant i Màlaga. Fruit d’aquestes entrades, es van desmantellar 4 plantacions amb un total de 1646 plantes de marihuana, a més de trobar una cinquena ja desmuntada. També es va localitzar una envasadora industrial en un xalet, 58 quilograms de cabdells i marihuana ja preparada per a la seva distribució. La documentació trobada en aquest últim domicili va indicar als agents que l’organització movia grans quantitats -fins a 400 quilograms de diferents tipus de marihuana- en períodes curts de temps. Gràcies a aquesta operació han estat arrestades 21 persones a Espanya- vuit a Catalunya, cinc a Màlaga i vuit a Alacant-, entre elles es troben els dos líders de l’organització i el gendre d’un d’ells, encarregat de dirigir el grup de joves que controlava els cultius i de la comptabilitat de la seva activitat il·legal. A més, quan es va detenir els dos capitostos, els agents van trobar una caixa de sabates amb 120000 euros en efectiu al seu interior.

Port de Tarragona