Lleida: la versió oficial diu que els delinqüents van estar a punt d’atropellar una noia i van envestir la patrulla per fer-la fora de la via

Afers Interns obre una Informació reservada i es facilita la versió oficial sobre el que va passar en el cas de Lleida

La Policia Científica analitza la furgoneta robada a Reus on van fugir els atracadors.

Afers Interns dels Mossos d’Esquadra ha obert una informació reservada sobre el que va passar al descampat on va morir un atracador pels trets d’un policia. L’incident s’està investigant paral·lelament per l’Àrea d’Investigació Criminal de la R.P. de Ponent. Fins ara s’havien fet especulacions i informacions parcials, que ara el cos policial vol aclarir. Així que en un comunicat facilitat ahir als mitjans de comunicació relata el que va passar aquella tarda i que reproduïm. Els fets que ara es coneixen aporten noves dades, com que els delinqüents van estar a punt d’atropellar a una noia, que van envestir amb la furgoneta al vehicle policial i que van intentar fer-lo fora de la via. Oferim la versió completa pel seu interès:

«A les 19.37 hores d’ahir diumenge 21 de maig agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Ponent van tenir coneixement que s’havia produït un atracament a la benzinera del carrer Corts Catalanes de Lleida. Segons les primeres informacions, un treballador de la benzinera havia resulta ferit amb un tornavís pels lladres, els quals havien fugit amb una furgoneta i amb la recaptació. De manera immediata es va muntar un dispositiu policial per localitzar el vehicle sospitós. Un cop comprovada la matrícula facilitada per un testimoni es va constatar que la furgoneta constava com a sostreta a Reus el 20 d’abril de 2017.

Minuts després una patrulla de mossos, que muntava un control estàtic a l’altura del cementiri de Lleida, va detectar aquest vehicle circulant per la carretera N-240 en direcció a Tarragona. Els agents es van posar al seu costat fent ús dels llums prioritaris i senyals acústiques per tal que s’aturés. Tot i les clares indicacions, el conductor de la furgoneta va envestir lateralment el vehicle policial i va intentar fer-lo fora de la via. Durant la persecució, que va transcórrer pels barris dels Magraners i la Bordeta de Lleida, el vehicle escàpol va realitzar una conducció temerària posant en greu perill la resta d’usuaris de la via.

La furgoneta va estar a punt d’atropellar una noia que va haver de saltar per evitar ser envestida. El vehicle va continuar la fugida direcció a Pla d’Urgell on va xocar amb un vehicle que circulava a poca velocitat per aquell carrer. Aleshores, els mossos van sol·licitar la presència de la Guàrdia Urbana de Lleida i assistència sanitària per si havia alguna persona ferida mentre van continuar el seguiment de la furgoneta que al llarg del seu recorregut va danyar altres vehicles.

En un intent de despistar els vehicles policials, el conductor de la furgoneta va sortir de la via al carrer Hostal de la Bordeta i va circular camp a través, trencant dues tanques metàl·liques d’unes finques. Finalment es va accidentar i va quedar aturat en un terraplè i els dos ocupants del vehicle van sortir corrents de manera que els agents van iniciar un seguiment a peu. Segons les declaracions dels agents actuants, un dels atracadors hauria apuntat amb una arma a un dels mossos, el qual en sentir-se amenaçat va fer ús de la seva arma reglamentària per repel·lir l’atac ferint mortalment l’atracador al qual se li van localitzar dues armes.

Paral·lelament, l’altra persona, que s’havia amagat a l’interior d’un edifici, va ser localitzat pels mossos i va quedar detingut. És un home de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus. Els dos atracadors acumulen nombrosos antecedents policials per robatoris violents, robatori amb força, furts, robatori amb força a interior de vehicle, robatori i furt d’ús de vehicle i atemptat i desobediència als agents de l’autoritat».

Port de Tarragona