Noves dades sobre la mort de l’atracador de Lleida: la víctima va apuntar al policia amb una pistola

Encara no ha transcendit si l'arma que utilitzava el presumpte delinqüent era simulada o real. El mosso que va disparar no va poder saber-ho en aquells moments.

En aquest lloc es va produir la persecució i es va disparar el tret mortal.

A mesura que avança la investigació es coneixen més detalls del que va passar la nit de diumenge a aquell descampat del barri de la Bordeta de Lleida. Allà va caure abatut un dels dos atracadors d’una benzinera. En les últimes hores s’ha sabut per fonts pròximes al cas que el policia que va disparar mortalment al presumpte delinqüent es va veure encanonat per una pistola, que de moment no ha transcendit si era real o simulada. Aquesta situació justificaria l’actuació del mosso, en haver actuat en defensa pròpia i amb proporcionalitat (si el delinqüent amenaça amb una arma, podria ser repel·lida de la mateixa manera). Pel que sembla, els dos ocupants de la furgoneta robada van conduir pel barri de la Bordeta, fins al final del carrer Hostal de la Bordeta. Allà xocarien contra una tanca, seguits per patrulles dels Mossos. Van sortir del vehicle i van començar a córrer per un descampat, seguits per agents de la policia catalana que els comminaven a aturar-se. Però, lluny de fer-ho, van continuar amb la seva fugida, el que va portar a un dels agents a treure la seva arma reglamentària i disparar a l’aire de forma intimidatòria. En aquell moment, un dels atracadors es va girar i, esgrimint una pistola (encara no se sap si simulada o real), va apuntar cap a l’agent, que en aquest moment desconeixia si l’arma podria ser real o no, li va disparar per neutralitzar. Una de les bales va causar la mort instantània del presumpte delinqüent.

Port de Tarragona