22 morts i 59 ferits, balanç provisional d’un atemptat terrorista en un concert a Manchester

Una explosió, que s’ha produït a les 10.33 hores de la nit d’ahir durant un concert al Manchester Arena, s’ha cobrat la vida de 22 persones i ha ferit a altres 59, segons un últim comunicat emès per la policia a les 8.30 h. La detonació es va produir en finalitzar l’actuació de la cantant Ariana Gran i tot apunta a la comissió d’un atemptat terrorista. La policia va rebre 240 trucades d’emergència en els primers moments i va enviar a més de 400 agents per investigar la zona. Pel que sembla, un individu hauria fet explotar un artefacte de fabricació casolana i que també hauria mort en el succés. El cap de la Policia de Manchester va afirmar que es pensava que l’atacant va actuar només, encara que s’investiga urgentment si pertanyia a una xarxa terrorista. La majoria de víctimes són adolescents i nens, segons es va informar en un primer moment. El fet es produeix pocs dies abans de la celebració d’unes eleccions en aquest país. La primera ministra i la ministra d’interior van qualificar el fet d'»abominable» i d’atacar als més febles amb la intenció de sembrar el pànic en la població.

Port de Tarragona