El ministre de l’Interior anima la seguretat privada a què col.labori amb Policia i Guàrdia Civil

Zoido va destacar la lluita contra l'intrusisme i la competència deslleial en un sector que diumenge 21 va celebrar el Dia Nacional de la Seguretat Privada.

El ministre de l’Interior ha animat els professionals de la seguretat privada que col·laborin i facin propostes en relació a la Policia Nacional, mitjançant el pla «Xarxa Blau», i la Guàrdia Civil, amb el programa «Coopera». Les manifestacions de Zoido s’han realitzat durant la celebració del Dia Nacional de la Seguretat Privada. El màxim responsable de la seguretat estatal ha remarcat durant aquest acte «la tasca fonamental de la seguretat privada en benefici de la seguretat comuna, l’acceptació del seu treball per part de la societat i el seu destacat paper com a complement de la seguretat pública». En aquest sentit, ha assenyalat que «la seguretat pública i els seus responsables també es projecten sobre la seguretat privada en trobar en aquest sector -com diu la Llei de Seguretat Privada- una oportunitat de veure reforçada i una part indispensable del conjunt de mesures destinades a la protecció de la societat i la defensa dels drets i legítims interessos dels ciutadans».

El ministre de l’Interior ha felicitat a tots els professionals del sector de la seguretat privada, que van ser distingits ahir diumenge, «pel gran treball que feu i per la vostra important contribució a la seguretat de tots, perquè a més d’augmentar la nostra seguretat, també es constitueix com un potent sector en la creació d’ocupació i riquesa», ha afirmat.

Reglament de Seguretat Privada

Zoido ha remarcat la necessitat de dur a terme millores en el sector que, segons ha afirmat, vindran acompanyades del futur Reglament de Seguretat Privada, del qual ha anunciat ha un primer esborrany elaborat per les direccions generals de la Policia i de la Guàrdia Civil i de la Secretaria General Tècnica del Ministeri de l’Interior. Per a l’elaboració del futur Reglament, el ministre de l’Interior ha destacat que es va comptar, igual que es va fer quan es va elaborar la Llei, amb la participació dels agents implicats a través de la Comissió Nacional de Seguretat Privada, en la qual hi ha una àmplia representació social i professional de tot el sector.

Contra l’intrusisme

En aquest context, Zoido ha posat èmfasi en la necessitat que «el nou escenari normatiu ha de ser contundent amb un problema urgent per al sector com és l’intrusisme professional i la competència deslleial. Unes males pràctiques -ha afirmat- que danyen de manera injusta la bona imatge d’aquests professionals i que s’han de combatre mitjançant eficaços mecanismes de col·laboració entre les administracions». El ministre va qualificar als treballadors de la seguretat privada de «potent recurs extern del sistema nacional de seguretat, un valor afegit».

Port de Tarragona