La subdelegació del Govern activa durant unes hores el Pla d’Emergència Nuclear arran d’un curtcircuit a Ascó I

La Subdelegació del Govern a Tarragona ha activat aquesta matinada el Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona arran d’una prealerta de la central nuclear Ascó I, ha informat en una nota la Subdelegació. Un curtcircuit provocat per una caiguda d’aigua a uns interruptors ha provocat l’alarma. Tal com es contempla el protocol, s’ha convocat tots els grups operatius del pla d’emergència nuclear de Tarragona. El subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, ha estat en contacte permanent amb el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, el Consell de Seguretat Nuclear i la Generalitat de Catalunya. A més, ha informat de l’evolució de la situació als alcaldes de l’àmbit de la central.

Un cop la central nuclear ha recuperat l’alimentació elèctrica exterior a les 7.09 hores, s’ha desclassificat la situació de prealerta d’emergència i s’ha desactivat el PENTA.

Aquesta matinada, el titular de la central nuclear Ascó I ha comunicat al Consejo de Seguridad Nuclear (CSN) una alerta d’emergència arran d’un curtcircuit per caiguda d’aigua sobre els interruptors d’una barra d’alimentació elèctrica durant els treballs de recàrrega a l’edifici de turbina. L’incident ha provocat abundant fum que ha fet suposar que s’havia ocasionat. El fet no ha tingut repercussió en els treballadors, la població, ni el medi ambient, segons informa la Subdelegació del Govern a Tarragona.

 

 

Port de Tarragona