Una «incidència» deixa incomunicat informàticament el Ministeri de Justícia durant cinc hores

Advocats i procuradors han quedat impossibilitats per realitzar les seves tasques habituals. La decisió va afectar també a registres civils i fiscalies.

El sistema informàtic que afecta tot el territori dependent del Ministeri de justícia ha patit avui una nova caiguda que ha paralitzat l’activitat dels jutjats i tribunals a mig Espanya, va informar ahir el sindicat CSIF en un comunicat. La interrupció del servei Lexnet afecta uns 200.000 professionals. A aquesta fallada -segons el sindicat- es va unir una segona incidència que va afectar els registres civils i les fiscalies.

Per CSIF és evident que la implantació del model de Justícia digital patrocinat pel Ministeri està fracassant i cal parar i analitzar la situació conjuntament amb els professionals de l’Administració de Justícia. La realitat en els jutjats i òrgans judicials dependents del Ministeri de Justícia, desmunta els artificis propagandístics d’aquest, amb caigudes constants del sistema que deixen parat el treball en aquests centres.

El Ministeri facilita als professionals afectats un document a manera de justificant en el qual es cita que: «La Subdirecció General de Noves Tecnologies de Justícia del Ministeri de Justícia, com a responsable d’administrar, mantenir l’entorn operatiu i la disponibilitat del sistema LEXNET, i d’acord al que indica l’article 16 del Reial Decret 1065/2015, notifica que a causa d’incidències en les infraestructures, s’ha produït un tall a la prestació del servei en LEXNET el dia 23 de maig des de les 11.10 h. fins a les 15.56 h. Quedant resoltes les qüestions tècniques associades a aquestes incidències «.

Port de Tarragona