El company de l’atracador mort a Lleida declara davant del jutge que no portaven armes

El titular del Jutjat numero 1 de Lleida ordena el seu ingrés a presó, sense fiança, i l'acusa d'un robatori amb violència i intimidació.

Com era d’esperar, per estratègia de defensa, l’atracador de Reus que acompanyava a qui va morir en la persecució policial de Lleida, ha declarat davant del jutge que no anaven armats. El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha ordenat el seu ingrés a la presó mentre continua la doble investigació del cas: la del mateix robatori amb intimidació, fets que no presenten controvèrsia, gràcies als testimonis, i la de l’actuació policial, que com que no es disposa de testimonis «imparcials» es mostra més complicada. Afers Interns de la policia catalana continua amb les gestions per conèixer tots els detalls d’aquella complicada persecució. El que està clar és que els que fugien van causar lesions a l’empleat de la benzinera, van estar a punt d’atropellar una jove, van xocar amb un vehicle, van destrossar la tanca d’una finca i van intentar (segons la versió oficial) fer fora de la carretera a una patrulla de Mossos. El que va passar en aquells últims moments de la fugida a peu és el més preocupa els investigadors. El detingut ha declarat que només portava un objecte de fusta, però cap pistola, i que el seu amic -el mort- tampoc la duia.

La declaració del presumpte implicat en l’atracament a la benzinera s’ha produït sota un extrem secret, ja que el mateix titular del jutjat d’instrucció s’ha interessat en què es tanqués la porta amb clau i que dins només quedessin les defenses i els policies. La policia catalana i el jutjat investiguen si l’atracador va amenaçar els agents amb les armes o bé les van trobar en una bossa o dins de la furgoneta, com va apuntar el diari Segre, que precisava que els trets mortals -dues bales que van impactar a l’esquena – es van realitzar des de més de cinc metres de distància. Per la seva banda, els policies que van dur a terme la detenció asseguren que el company del declarant li estava apuntant amb una arma, versió que ha donat com a oficial el cos de Mossos. També es té en compte els nombrosos antecedents i causes obertes que estan en el seu «expedient» per fets similars als registrats el diumenge a Lleida. Com passa en tants casos penals de gravetat, l’home va declarar que l’actuació delictiva es va realitzar sota els efectes de l’alcohol i va al·legar la seva addicció a les drogues, cosa que, de ben segur, constituirà una important reducció de la pena quan es dugui a terme el judici.

Port de Tarragona