El conseller d’Interior i el sindicat USPAC surten en defensa dels Mossos i reiteren que els atracadors anaven armats

Jané i el sindicat considera que els policies van actuar en defensa pròpia repel·lint una greu amenaça en què es trobaven.

La manifestació d’un dels atracadors d’una benzinera de Lleida, company de qui va morir a conseqüència de dos trets, que va declarar davant el jutge que no duien armes, ha provocat que tant el conseller d’Interior com el sindicat USPAC hagin sortit en defensa dels policies actuants. El conseller ha dit avui que els mossos que van perseguir els atracadors van actuar en defensa pròpia. Jordi Jané es basa en el fet que els presumptes autors del robatori amb intimidació i violència anaven armats, ja que s’hi van trobar dues pistoles al lloc del succés. Les declaracions de Jané s’han fet a la presentació del pla de Protecció Civil en prevenció de ventades.

Per la seva banda, el sindicat USPAC va emetre ahir un comunicat defensant l’actuació dels policies. Els sindicalistes volen puntualitzar que mentre corria, l’atracador que va morir, va encanonar a l’agent dels Mossos amb una arma. «Moment en el qual, i malgrat les advertències que deposés la seva actitud, no va tenir altre remei que utilitzar l’arma reglamentària per repel·lir l’atac i posar la seva vida a salvaguarda». USPAC afegeix que es va trobar una segona arma a l’individu «el que deixa palès la situació d’extrema gravetat amb què es van trobar els agents. Fets com aquests són un exemple del risc que assumeixen els Mossos d’Esquadra en la seva actuació diària». El comunicat finalitza donant suport «als dos companys per la seva professionalitat i la seva actuació irrefutable».

Port de Tarragona