Els advocats catalans alerten del col.lapse que representarà la creació d’un únic jutjat per clàusules abusives per província

El Consell de l'Advocacia Catalana recorrerà la decisió del Consejo General del Poder Judicial, que considera que perjudicarà els litigants.

El president del CICAC, Carles McCragh, ja va expressar la preocupació de l'advocacia per com es tramitarà els litigis sobre les clàusules terra al col.legi de Terrassa.

El Consell de l’Advocacia Catalana rebutja el pla d’urgència que vol posar en marxa el Consejo General del Poder Judicial en relació als litigants per les clàusules terra i les despeses de formalització d’hipoteques, que s’hauran de concentrar en un únic jutjat provincial. Aquesta mesura, afirma l’òrgan que representa els catorze col.legis d’advocats catalans, provocarà un col.lapse que perjudicarà el ciutadà, que s’haurà de desplaçar a aquest jutjat únic per reclamar els seus drets.

La mesura que proposen els advocats es basa en l’especialització en la matèria d’alguns jutjats comarcals i reforçar-los adequadament perquè es puguin tramitar en un termini de temps raonable l’allau de demandes que es preveuen per aquests conceptes. El Consell de l’Advocacia Catalana vol que es respecti «sempre el principi essencial de proximitat de la justícia al ciutadà», que amb aquesta mesura que vol posar en marxa el CGPJ no es compliria. El que vol dir l’advocacia és que un perjudicat de Blanes, per exemple, hauria de desplaçar-se a Barcelona o un de Tortosa ho hauria de fer a Tarragona, amb la consegüent pèrdua de temps i diners emprats en desplaçaments.

 

 

 

 

Port de Tarragona