Ingressen a presó tres homes acusats de cometre robatoris amb força al Baix Camp i altres quatre comarques

Utilitzaven un vehicle que havien furtat a un dels domicilis, el que va ser clau per identificar els autors.

Els Mossos han ingressat a presó, per ordre d’un jutge de Terrassa, a tres homes de nacionalitat xilena, de 30, 27 i 25 anys, tots tres veïns de Badalona, com a presumptes autors d’onze delictes de robatori amb força a domicilis, un de robatori o furt d’ús de vehicle i per pertinença a grup criminal. Els robatoris es van cometre a les comarques del Baix Camp, Baix Llobregat, Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental, han informat fonts de la policia catalana.

La investigació es va iniciar el mes d’abril del 2017 arran d’un robatori amb força succeït al Vallès. A més de diners, joies i aparells electrònics, els autors van agafar les claus d’un vehicle i el van robar. Més endavant, els investigadors descobririen que els lladres havien utilitzat aquell cotxe per cometre altres robatoris en domicilis. Les gestions d’investigació realitzades pels agents, juntament amb l’ajuda de testimonis, van proporcionar resultats significatius en poc temps. A partir de les càmeres de vigilància que havien captat el pas dels sospitosos quan es disposaven a cometre els robatoris, es van poder identificar i relacionar les persones implicades en els fets.

Cal remarcar que la investigació va ser particularment complicada, ja que els investigats tenien una llarga trajectòria criminal i ja havien estat detinguts anteriorment. En conseqüència, coneixien els mètodes utilitzats per la policia i reforçaven les seves mesures de precaució, tant en el moment de cometre el robatori com quan fugien. Es tracta d’un grup amb gran mobilitat que operava per tot el territori català. A hores d’ara els agents els han pogut relacionar amb onze robatoris amb força en habitatges a les comarques següents: Baix Llobregat, Baix Camp, Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental. El dia 22 de maig els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord van dur a terme dues entrades i escorcolls a Badalona, van detenir els tres investigats i van recuperar el vehicle sostret en el primer robatori. Al seu interior hi havia una gran quantitat d’objectes sostrets que els denunciants van poder reconèixer posteriorment. Els arrestats van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 4 de Terrassa que en va decretar l’ingrés a presó.

Port de Tarragona