El cas de la vident que estafava amb robots de cuina

Demanava una foto del DNI dels seus clients del Bages per començar a estudiar el seu futur, però el que feia era utilitzar aquesta identitat per estafar.

Demanava una foto del DNI dels seus clients per començar a estudiar el seu futur. Un futur que ella coneixia molt bé, perquè utilitzava aquesta identitat simulada per comprar robots de cuina, que acostumava a finançar a nom del seu «client». El perjudicat rebia una reclamació de la financera d’un préstec que ell no havia demanat. Així va arribar a la comissaria dels Mossos de Manresa una denúncia que va ser punt de partida d’una investigació que sumava cada dia més perjudicats, fins a sumar sis i encara no es descarta que en puguin aparèixer més víctimes d’aquesta suplantació d’identitat.

Els robots de cuina que la vident comprava valien 1.200 euros. Tots els perjudicats tenien un punt en comú: el contacte amb una professional de l’esoterisme de Sant Joan de Vilatorrada, de 52 anys, que va ser detinguda per set delictes de falsificació documental i un delicte continuat d’estafa. La dona comprava a diferents venedors les màquines de cuina, que després venia mitjançant una aplicació de mòbil de compravenda per 900 euros el que a ella només li havia costat quatre firmes a un contracte. D’aquesta manera va aconseguir 8.400 euros. Els mossos la van portar davant del jutge, que, com ve sent la tònica habitual en els últims temps, la va deixar en llibertat amb càrrecs.

 

Port de Tarragona