Indignació entre els Jutges Degans per la imprevisió i el caos que preveuen als jutjats especials per clàusules abusives

Alerten del col·lapse d'aquests jutjats de "Pla d'Urgència" i que la manca de mitjans "deixarà a la seva sort als jutges afectats"

Els 50 Jutges Degans d’Espanya han emès avui un comunicat en què expressen la seva preocupació pel col·lapse que preveuen pot produir-se ben aviat en els jutjats especialitzats en clàusules abusives, de recent creació. A la nota s’expressa la preocupació que genera que en moltes ciutats, «a tan sols dos dies que comenci el repartiment als nous jutjats (…) es manca de mitjans humans i materials perquè entrin en funcionament». S’expressa, doncs, que el desconcert entre els jutges és absolut.

Aquestes mancances impulsen els magistrats a preveure un més que probable col·lapse demà passat, l’1 de juny, ja que «donada la situació caòtica (…) es repartiran centenars de demandes, però no es podran tramitar per manca de mitjans», el que representarà -segons els jutges- un fre a la gestió de les demandes, que revertirà en un «evident perjudici per al ciutadà».

Critica aquest col·lectiu, la imprevisió i falta de coordinació «que ja és habitual» entre el CGPJ, el Ministeri de Justícia i les comunitats autònomes que «deixa a la seva sort als jutges afectats sense que ningú aporti solucions efectives».

Per tot l’exposat, els jutges degans consideren que s’ha d’aclarir la situació i, en cas que això no es produeixi, (la dotació de mitjans) es suspengui el «Pla d’Urgència» creat pel CGPJ.

Port de Tarragona