Espectacular persecució d’un conductor ebri que fugia de la policia després de xocar un camió contra diversos cotxes

Està acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir begut, de conducció temerària i per desobediència i resistència a agents d'autoritat.

Un estranger que resideix a Lloret de Mar va poder ser detingut finalment ahir a la matinada, dimarts, després de protagonitzar una persecució de pel·lícula, de Blanes a Palafolls, que va durar tres hores. Mossos d’Esquadra i agents de les policies locals de Blanes i Palafolls van participar en el seguiment i detenció del conductor d’un camió llogat que sumava a cada minut una nova infracció. Està acusat d’un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir begut, de conducció temerària i per desobediència i resistència a agents d’autoritat.

La història va començar al barri d’Els Pins, a Blanes, quan el veí de Lloret va pujar al camió sota els efectes de l’alcohol. Com a conseqüència de la imprecisió al volant, va xocar contra diversos cotxes aparcats als carrers d’aquesta població. Una de les víctimes dels danys en el seu vehicle va alertar la Policia Local, que va intentar detenir-lo, però el «camioner» improvisat va començar a fugir en direcció a la localitat de Palafolls. La persecució va transcórrer per carrers i avingudes, algunes d’elles en direcció contrària, fins a desembocar a la carretera, on el conductor ebri va realitzar maniobres evasives per evitar que els agents de Mossos i policies locals poguessin frenar-en el seu avanç. Això precisament és el que va intentar una altra patrulla a la carretera a Tordera, creuant el vehicle policial a la carretera per impedir el seu pas, però res li detenia. Va esquivar al vehicle policial i va continuar en direcció contrària.

Els tres cossos policials van continuar fins a Palafolls, on, després de xocar amb altres cotxes, ho va fer contra un fanal, moment en què va baixar del vehicle i la policia va poder arrestar-lo, no sense que forcejease a l’hora de ser emmanillat.

Port de Tarragona