Reus torna a emplaçar Gas Natural a col.laborar contra la pobresa energètica en conèixer la sanció a la companyia per la mort de Rosa Pitarch

L'ajuntament ha emès un comunicat dient que el compliment de la llei és un instrument eficaç per aconseguir erradicar aquests casos.

L’Ajuntament de Reus va emetre ahir un comunicat després de saber que la Generalitat sancionaria Gas Natural per no comunicar als serveis socials el tall de llum a Rosa Pitarch, la dona que va morir el novembre en un incendi causat per una espelma. La multa, de 500.000 euros, és pel consistori reusenc una prova que la companyia no va notificar el tall als Serveis Socials. «L’Ajuntament de Reus vol fer pública, novament, la defensa de la llei com un instrument eficaç per lluitar contra la pobresa energètica», s’afirma al comunicat que, d’altra banda, vol deixar constància que la companyia de gas està realitzant les notificacions actualment tal com preveu la normativa.

La Generalitat considera una infracció greu que l’empresa hagués realitzat el tall de subministrament «sense haver sol·licitat prèviament un informe dels serveis socials municipals per determinar si la persona o la unitat familiar es troba en una de les situacions de risc d’exclusió residencial», tal com estableix la llei 24/2015. Aquesta qualificació ascendeix a molt greu, ja que per aquests fets es va produir «una alteració social greu, alarma o desconfiança», i també al fet que la persona afectada pertanyia a un col·lectiu «especialment protegit pel Codi de Consum de Catalunya, com són les persones grans».

Port de Tarragona