Condemna de quatre anys de presó pel conductor d’una furgoneta de Bombers que va atropellar una dona

El conductor, que no era funcionari, no es va aturar tot i portar "enganxat" el cos de la víctima al frontal del vehicle.

L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó a R.V.V. conductor d’una furgoneta de Bombers de la Generalitat que va atropellar una dona al Passeig de Sant Joan de Barcelona el 2014. La sentència ha estat de conformitat entre les parts, ja que l’acusat ha acceptat la pena i els fets. El Ministeri Fiscal va qualificar els fets com homicidi per imprudència greu, qualificació que ha estat acceptada per R.V.V. A banda de la pena de presó, també serà privat del carnet de conduir durant sis anys i haurà d’indemnitzar al fill de la víctima amb 213.000 euros; a la mare, amb 20.000 euros i als cinc germans amb 10.000 euros cadascun d’ells, segons consta en l’escrit legal, facilitat ahir als mitjans pel TSJC.

Els fets es van produir a les 11.40 hores del 22 de desembre del 2014 quan el condemnat circulava pel Passeig de Sant Joan de Barcelona. Per motius que no s’especifiquen, va accelerar, sobrepassant la velocitat permesa i col·lidint amb una motocicleta on viatjava una dona de 43 anys. La víctima va quedar enganxada a la part frontal del vehicle, però el conductor va continuar la marxa. Posteriorment va canviar de carril i, tot i que la dona atropellada va caure a la calçada, ell va continuar -passant-li per damunt- i no es va aturar fins que va xocar amb un taxi, aturat a un semàfor amb la cruïlla amb el carrer Diputació. La dona atropellada va morir mentre era traslladada a l’Hospital de Sant Pau. A més de les companyies asseguradores, la Generalitat també ha estat condemnada com a responsable civil subsidiària. El vehicle que conduïa no feia un recorregut d’emergència que justifiqués la velocitat i era una furgoneta de logística, no d’extinció d’incendis.

 

Port de Tarragona