Emergència per dos atacs terroristes amb almenys dues víctimes mortals en el Pont de Londres i en el mercat de Borough

Uno de los fallecidos sería un agente de policía y los heridos podrían superar la veintena. Un tercer incidente, en Vouxhall, no ha sido vinculado al terrorismo.

La Policia britànica ha comunicat a les 23:44 d’ahir una emergència a London Bridge, que la primera ministra Theresa May ha confirmat dues hores després que es tractava d’un atemptat terrorista. A dos quarts de tres de la matinada, s’havia comunicat que com a mínim hi havia dues víctimes mortals, una d’elles un policia.

El conductor d’una furgoneta blanca, que circulava a uns 80 quilòmetres per hora pel pont ha atropellat un grup de passejants. Posteriorment a aquest fet, s’ha conegut que al proper mercat de Borough Market uns individus, armats amb ganivets, haurien ferit a diverses persones. Aquest fet també ha estat tractat com una acció terrorista. No així el que ha passat minuts després, quan la policia londinenca corria cap a la zona de Vauxhall on també s’haurien produït ferits per part d’individus que estaven armats amb ganivets i que no s’ha vinculat als fets anteriors ni s’ha qualificat com a terrorisme .

Les hores següents a conèixer-se els fets van ser de gran inquietud per part de la policia, ja que els agents corrien pels carrers cridant als vianants ia la recerca de tres individus que serien els responsables dels fets. Els agents han irromput en establiments, estacions de metro i pels carrers propers escorcollant i detenint alguns individus sospitosos.

Alguns testimonis relataven a la BBC que havien vist com les ambulàncies realitzaven reanimacions cardiopulmonars a persones ferides, algunes apunyalades. El rotatiu The Sun parlava també d’un policia atropellat. Fins minuts abans de la una de la matinada -hora espanyola- no es va confirmar per part de la policia l’existència de més d’una víctima mortal, encara que aquest nombre serà més elevat, segons afirmen els mitjans britànics.

A les 01:45 h. de la matinada continua activa l’operació policial pels carrers de la ciutat.

Ministeri d’Afers Exteriors, ha habilitat aquests telèfons per obtenir informació de familiars:

– Des de Regne Unit: 07712764151
– Des d’Espanya: +447712764151

Port de Tarragona