El Rei signa a Kazakhstan el Reial Decret pel qual es concedeix la Gran Creu del Mèrit Civil a Echeverría

El cos de l'espanyol que va ser assassinat després enfrontar-se als terroristes de Londres serà repatriat avui en un avió de la Força Armada.

S.M. Felip VI va signar la tarda d’ahir a l’ambaixada de Kazakhstan el Reial Decret pel qual es concedeix la Gran Creu del Mèrit Civil a Ignacio Echeverría. La condecoració es porta a terme a títol pòstum al jove espanyol que es va enfrontar als terroristes de Londres i va ser assassinat en intentar ajudar a una dona que estava sent apunyalada. El seu cadàver serà repatriat demà dissabte, després d’una polèmica generada per la tardança de la Gran Bretanya per identificar i, posteriorment, permetre la sortida del país del cos del jove per motius que encara es desconeixen. La Casa Reial va confirmar la signatura poc abans de les vuit del vespre.

D’aquesta manera, el Rei s’uneix a les lloances cap a l’actuació d’Echeverría, que ja va fer el president del Govern i el ministre d’Educació i portaveu del Govern en acabar el consell de ministres d’avui, on es va prendre la decisió.

La persona d’aquest jove, empleat de banca a la capital anglesa, ja s’ha convertit en un exemple i és objecte d’admiració «per tots els espanyols», va dir el ministre Mendez de Vigo. La seva actuació, a l’enfrontar-se als terroristes amb el seu monopatí quan atacaven a una dona va ser «una demostració d’altruisme, generositat, noblesa i de gran cor i un comportament heroic».

El portaveu del Govern ha assegurat que la seva família està vivint dies molt durs i ha elogiat també la seva grandesa i el seu caràcter exemplar. Diversos municipis espanyols portaran al ple la concessió del nom d’Ignacio Echeverría a llocs on es practica l’skate.

Port de Tarragona