Els terroristes van intentar llogar un camió, però va fallar la targeta de crèdit i portaven a la furgoneta una dotzena de còctels Molotov

ELS GANIVETS UTILITZATS EREN DE COLOR ROSA I mesuraven 30,48 CENTÍMETRES.

Un dels terroristes morts a Londres per la policia va intentar llogar un camió de set tones i mitja dies abans de la tragèdia, similar a l’utilitzat en l’atac de Niça, segons ha revelat avui la policia metropolitana de la capital britànica. El vehicle de transport no va arribar a mans de l’assassí perquè va fallar la seva targeta de crèdit en intentar pagar. A més, s’ha sabut que a l’interior de la furgoneta que va atropellar els vianants al London Bridge guardaven dotze ampolles de vi a manera de còctels Molotov i dues torxes, que no van poder utilitzar, ja que van morir abans d’arribar a aquesta segona fase de l’atac.

La policia ha donat a conèixer aquests detalls, avui dissabte. El terrorista que va acudir a l’agència de lloguer de vehicles va ser Khuram Butt. El cap de la unitat antiterrorista de la Metropolitan Police va revelar també que els ganivets utilitzats tenien 12 polzades (30,48 centímetres) de longitud i, alguna cosa estranya, el full era de color rosa. Un detall trobat en el registre d’una de les cases dels atacants ho diu tot: en una taula es trobava l’Alcorà, obert per la pàgina «descrivint el martiri», ha informat el policia.

La policia va revelar que tres persones van morir en el pont, entre ells l’home que va sortir disparat caient al riu Tàmesi, abans que baixessin del vehicle els terroristes. Conduïa la furgoneta Butt. Posteriorment, van assassinar a les altres cinc persones en el Boroug Market. A la furgoneta, que es va llogar l’abril passat, també es van trobar cadires i sacs de grava, que presumptament tenien la intenció de justificar un trasllat, mudança i obres, a l’hora de llogar el vehicle. A més, van voler que el vehicle no fos buit i tingués més pes.

Port de Tarragona