Hisenda pretén reduir dràsticament la convocatòria de 500 places de Mossos que va anunciar la Generalitat

La Conselleria d'Interior publicarà la convocatòria igualment, ja que considera que s'ajusta a llei, cosa que el Ministeri no comparteix.

El Ministeri d’Hisenda ha comunicat a la Generalitat que no pot convocar 500 places de Mossos, tal com va anunciar l’administració catalana, i que pretén publicar aquest mes de juny. L’organisme estatal considera que tan sols es pot dur a terme per a 50 places, el que representaria un deu per cent del que es pretenia. La rebaixa d’Hisenda es basa en l’incompliment de la llei pressupostària i la taxa de reposició. No obstant això, el govern català considera que la seva convocatòria s’ajusta a llei i que, per tant, continuarà endavant amb la seva intenció inicial, que raonarà degudament arribat el cas.

Jordi Jané va anunciar que publicaria al juny la convocatòria, que va qualificar d'»històrica», ja que en els últims set anys no se n’havia publicat cap. La intenció de la Conselleria és que el nombre de places de la policia catalana superés els 18.000 agents, 1.200 més dels que hi ha actualment. La pretensió del ministeri xoca amb la consideració de la Generalitat, que justifica la convocatòria d’aquest nombre d’efectius en què serà assumida, i està prevista, en els pressupostos catalans per 2017. La Generalitat considera que la incorporació dels nous agents és necessària per a la seguretat del país.

Port de Tarragona