Diversos ferits després de caure un arbre centenari sobre una terrassa en una plaça de Múrcia

Diverses persones, tres segons la xifra provisional obtinguda després dels primers moments, en caure gran part d’un arbre centenari a la plaça de Santo Domingo de Múrcia. Algunes de les branques que han impactat amb les taules podien tenir un pes superior als mil quilograms, segons alguns testimonis. Els bombers i els cossos policials van acudir d’urgència al lloc per rescatar persones atrapades, encara que això no es va produir. La zona va quedar acordonada i Protecció Civil va impedir als curiosos i testimonis que s’acostessin al lloc pel temor que continuessin caient branques. Cinquanta persones van participar en la retirada de les branques, que ocupen la plaça, on solen jugar a la tarda un bon nombre de nens. Els testimonis van explicar que després de sentir-se un gran soroll s’ha vist a la plaça un núvol de pols, després de la qual s’ha desplomat el ficus. Alguna d’elles ha deixat a una gelateria amb la porta bloquejada i els clients i empleats en el seu interior.

Fa 17 anys, el 2000, ja va morir un home com a conseqüència de la caiguda d’una branca d’aquest mateix arbre. Llavors, es va col·locar una tanca metàl·lica, que avui va cedir. Els tècnics van afirmar llavors que van ser les altes temperatures les que van provocar el succés.

Port de Tarragona