«Espiaven» als usuaris del Metro quan introduïen el «pin», li furtaven la targeta i robaven els diners

Detingut el cap d'un grup criminal que va sostreure 7.000 € en vuit dies amb targetes bancàries robades al metro de Barcelona

Mossos de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) han detingut el cap d’un grup criminal com a presumpte autor de cinc furts de targetes bancàries amb la posterior extracció de diners. Els investigadors han identificat un altre membre del grup sobre el qual recau una ordre de recerca i detenció. El grup està format per 3 homes d’origen polonès: el cap de la banda, que es dedicava a aconseguir el número PIN de la targeta bancària d’un usuari quan aquest comprava un títol de transport a les màquines expenedores ubicades a les estacions. Aquest home, utilitzava la seva alçada d’1,95 m. per observar per sobre de l’espatlla de la víctima com introduïa el número PIN. A continuació, un altre membre del grup, sostreia al descuit la targeta bancària o el moneder a la víctima, mentre una tercera persona, es dedicava a fer exclusivament funcions de vigilància. Un cop sostreta la targeta bancària, i coneixent el número PIN d’aquesta, una de les tres persones s’apropava al caixer més proper per fer l’extracció de diners.

Per aconseguir els seus objectius, les tres persones es feien passar per turistes, utilitzaven maletes de viatge per passar desapercebuts per la policia i guanyar-se la confiança de les víctimes. Durant el desenvolupament de la investigació, es va poder constatar que aquestes tres persones tenen antecedents de molts països d’Europa (Alemanya, Suècia, França, Polònia, Dinamarca, entre d’altres) per fets similars. Aquest grup criminal té molta mobilitat i actua per diferents països sense arrelar-se en cap lloc concret. El cap de la banda havia actuat també l’any 2015 a l’aeroport de Barcelona, i va obtenir un total de 35.000 euros realitzant furts de maletes i estafes bancàries utilitzant la mateixa manera d’actuar.

El passat 6 de juny es va detenir el cap de la banda i va passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona el qual va decretar la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta per tal relacionar altres possibles fets perpetrats per aquest grup criminal.

Port de Tarragona