Emergència a Portugal: 19 morts, bombers desapareguts, 20 ferits greus i diversos pobles envoltats per les flames

Dinou morts és el balanç provisional d’un incendi forestal que s’ha iniciat a la població d’Escala Fundeiros, al comtat de Pedrógão Grande, a Portugal. S’està vivint un autèntic infern des de les dues de la tarda de dissabte, quan es va iniciar un incendi, que ha avançat perillosament al llarg del dia. La situació, qualificada de crítica pels serveis d’emergència, ja que s’han donat per desapareguts diversos bombers (sis d’ells han resultat ferits) i vint persones -graves- han hagut de ser ateses de moment. Diversos pobles es troben en situació de perill, ja que el foc els envolta. Les zones més afectades són Grace, Escalos Fundeiros, facia Vila, Coelhal i Regades.

Diverses poblacions han estat ja evacuades i hi ha queixes per la insuficiència d’efectius de bombers per fer front als incendis, que avancen perillosament cap als habitatges. S’esperen reforços arribats de Lisboa. El foc es troben completament descontrolat, amb quatre fronts d’avanç i s’espera que en les pròximes hores el president de la república i el ministre de l’interior portuguès es dirigeixen al lloc, on treballen més de 100 unitats de Bombeiros de Portugal.

00:44 S’amplia a 20 el nombre de ferits.

00:48 Es parla de 19 víctimes mortals.

00:57 El president de la República i el Ministre de l’Interior es traslladen al lloc.

SEGUIRÀ AMPLIACIÓ

Port de Tarragona