Els Mossos detenen a un camioner que circulava fent esses per l’autopista en estat ebri

Va donar 1,23mg/l en la prova d’alcoholèmia, més de 8 vegades la taxa permesa per a conductors professionals.

Els Mossos de Trànsit del Camp de Tarragona van detenir aquest dissabte un home de 48 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i conducció sota els efectes de l’alcohol. Els fets van tenir lloc sobre les 20.00 hores del passat dissabte a l’autovia A-7, al terme municipal d’Altafulla, quan ens van alertar que un camió circulava fent ziga-zagues posant en greu risc a la resta d’usuaris. Ràpidament, una patrulla va localitzar el camió per intentar aturar-lo, mentre que una altra dotació va fer un punt de control a la rotonda elevada que hi ha a l’A-7, al punt quilomètric 1173, des d’on va confirmar la temeritat del camioner.

Poc després, el camioner va fer un canvi de direcció per deixar l’A-7 i continuar la marxa per la carretera N-340. Durant el seu recorregut per aquesta via, va envair el voral del seu sentit de la marxa i el carril en sentit contrari. Tot i aquesta conducció temerària no es va produir cap accident perquè els mossos havien tallat prèviament la circulació per evitar col·lisions. Quan el camió va arribar al punt on els mossos havien muntat el control, a l’altura del punt quilomètric 1173, entre les diverses patrulles van aconseguir aturar-lo.

Els mossos van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol. En la prova d’alcoholèmia, va donar una taxa d’1,23 mg/l d’aire expirat, una xifra 8 vegades superior a la permesa, ja que els conductors professionals no poden superar els 0,15 mg/l. El detingut, que no té antecedents policials, va ser citat a judici ahir dilluns al Jutjat d’Instrucció número 5 de Tarragona.

Port de Tarragona