Un avió Canadair que lluita contra el foc a Portugal s’ha estavellat

Hi anaven dues persones, que un helicòpter del servei d'emergència INEM portuguès busca a la zona. Es desmenteix que es tracti d'un aparell espanyol.

Un helicòpter del servei d’emergències portuguès INEM busca els ocupants de l’avió Canadair que s’ha estavellat mentre participava en l’extinció dels incendis de Pedrogao Gran, a Portugal. Algunes fonts van informar en els primers moments que es tractava d’un aparell estranger i que podria ser espanyol, però s’ha desmentit aquest punt, ja que es tracta d’un avió del contingent Portuguès. Es desconeix si el pilot i l’acompanyant han pogut sobreviure. Algunes fonts indicaven que podria tractar-se d’un dels avions francesos, tot i que Bombeiros de Portugal han confirmat que l’aparell és portuguès. El Ministeri de l’Interior ha negat que l’aparell estavellat sigui de matrícula espanyola.

Hi ha molta confusió en aquests moments, però es creu que ha xocat amb un cable d’alta tensió a l’intentar accedir a una vall profunda de difícil accés. L’avió ha caigut a les sis de la tarda en una zona que s’està evacuant, fins i tot per la força, ja que alguns veïns es neguen a deixar les seves cases. Una muralla de flames i fum impossible de controlar segueix mantenint en escac a tota la comarca de Pedrográo Gran.

Més de 2.000 bombers continuen treballant en un incendi que s’ha cobrat ja 64 víctimes mortals.

SEGUIRÀ AMPLIACIÓ

Port de Tarragona