Rufián (ERC) li diu «miserable» al ministre de l’Interior i li demana que dimiteixi per ‘jugar amb la seguretat de Catalunya’

ERC es queixa de la retallada en la convocatòria de 500 mossos realitzada per la Generalitat i Zoido indica que és un tema que es va tractar en la Conferència de Presidents de gener, al qual no va assistir cap representnate de Catalunya per "assabentar-se del que calia fer ".

El diputat d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, ha cridat «miserable» al Congrés dels Diputats al ministre de l’Interior, a qui ha demanat que dimiteixi, per la seva responsabilitat en la retallada de la convocatòria de mossos realitzada per la Generalitat. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, li ha preguntat posteriorment si desitjava retirar aquesta paraula, al que Rufián ha contestat amb un sec «No». La presidència del Congrés retirarà, però, aquest insult del Diari de Sessions a petició de la presidència.

«Senyor Zoido, veten vostès per motius ideològics o polítics la convocatòria de 500 nous mossos d’esquadra a Catalunya. I senyor ministre de l’Interior, Té vostè pensat anar a la junta de seguretat convocada per la Generalitat de Catalunya davant la seva desídia?»

Zoido ha respost a Rufián que la convocatòria dels Mossos d’Esquadra, «vostès, des de Catalunya no s’han assegut a dialogar. Han anunciat una convocatòria de 500 places sense complir les taxes de reposició previstes i aquesta és la causa per la qual es els ha fet un requeriment que no ho poden fer «.

Rufián ha respost mostrant una proposició del PP al Parlament de Catalunya el passat 20 d’octubre de 2016. «I sap el que demanava -ha matisat el diputat d’ERC- 500 Mossos d’Esquadra i una nova convocatòria de la junta de seguretat. igual ha passat alguna cosa en els últims sis mesos perquè vostè ara digui tot això. li vaig a intentar ser molt clar, li demanem que dimiteixi per miserable i irresponsable. vetar la convocatòria de 500 mossos d’Esquadra, vetar la convocatòria de junta de seguretat i vetar tot el que té a veure amb Catalunya en un nivell 4 d’alerta terrorista simplement perquè a vostès no els agrada com voten els catalans és de ser un miserable i un irresponsable «. Gabriel Rufián ha conclòs demanant que no torni a jugar amb la seguretat de Catalunya.

Zoido va considerar que encara podien arribar a un acord sobre la convocatòria. Va esmentar el ministre que a la Conferència de Presidents del passat mes de gener «al que per cert no va assistir cap representant de Catalunya», el president del Govern i els presidents de les diferents CCAA. van estar tractant aquest assumpte i van acordar que es procediria a l’anàlisi de les especials necessitats en els sectors prioritaris, especialment en seguretat. «És que aquí no va venir ningú a assabentar-se del que calia fer. Per tant, renunciïn i negociïn les places que es puguin convocar». La junta de seguretat des de l’any 2009 no s’ha convocat i estic en negociacions amb el conseller Jordi Jané, per poder arribar a un acord i fixar-la «el dia 3 no puc assistir a la junta perquè tinc una reunió amb ministres de l’interior de tres països limítrofs «.

Port de Tarragona