Beneplàcit de la Fiscalia perquè Messi no entri a la presó a canvi de pagar 255.000 euros

La Fiscalia ha presentat a l’Audiència de Barcelona un escrit en el qual es mostra d’acord en què la pena de 21 mesos de presó del futbolista Messi sigui suspesa a canvi de pagar 255.000 euros de multa. El Ministeri Públic no s’oposa a la suspensió de la pena de presó, ja que l’argentí no té antecedents penals. La mesura també va dirigida cap al pare de Messi, que també va ser condemnat a 15 mesos de presó. El Tribunal Suprem va fer ferma la condemna per frau fiscal de més de quatre milions d’euros des 2007 a 2009.

Aquesta petició del ministeri fiscal va en la línia del que volien els advocats defensors. La xifra dels 255.000 euros s’obté després de la suma de 400 euros de multa diaris, la quota màxima que permet la llei. En mans del tribunal de l’Audiència Provincial de Barcelona està ara acceptar o rebutjar les peticions, una cosa que es coneixerà en breu.

Port de Tarragona