Dos gossos a la pista de l’aeroport de Reus impedeixen durant uns minuts l’aterratge de dos avions

Els avions es van mantenir en vol d'espera mentre la Guàrdia Civil retirava els animals de la pista. Hores després el mateix succés es va repetir al Prat amb un altre gos.

Imatge dels controladors on es pot veure les voltes realitzades pels avions abans d'aterrar.

La presència de dos gossos a la pista de l’Aeroport de Reus va provocar que dos vols, que havien d’aterrar en aquells moments, haguessin de mantenir-se en vol d’espera durant uns minuts. Els avions, de la companyia Ryanair, procedien d’Irlanda, concretament de les poblacions de Cork i Dublín, segons van donar a conèixer controladors aeris.

La irrupció dels cans va provocar que es posés en marxa un operatiu per retirar-los de la pista, del que es va encarregar la Guàrdia Civil, que va aconseguir apartar-los de la zona i desactivar la situació de perill. Després de la retirada dels animals, l’origen del propietari no ha estat precisat, va permetre l’aterratge de les naus que, malgrat tot, van arribar a l’hora programada.

La situació es va repetir hores després a l’Aeroport del Prat també per la presència a la pista R25 d’un gos. A diferència del que ha passat a la capital del Baix Camp, en aquesta ocasió sí que va ser necessària la modificació dels aterratges i enlairaments previstos, segons les mateixes fonts.

 

Port de Tarragona