Ciberatac als comptes i els mails dels membres del Parlament britànic

El Parlament del Regne Unit ha informat que ha patit un atac informàtic en què s’ha intentat accedir a comptes d’usuaris de la xarxa parlamentària, reflecteix el Departament de Seguretat Nacional espanyol. La mateixa font afirma que de moment es desconeix l’origen de l’atac. «Es continua investigant l’incident i s’estan adoptant mesures addicionals per assegurar la xarxa informàtica. Els parlamentaris van ser informats de l’atac cibernètic divendres a la nit i van dir que no podien accedir als seus correus electrònics l’endemà».

El rotatiu The Independent afirma que els parlamentaris han rebut un mail en què se’ls informa que s’havia detectat una «activitat inusual i detectades proves d’un intent d’atac cibernètic». Els hackers estaven duent a terme un atac sostingut i decidit en tots els comptes d’usuaris parlamentaris en l’intent d’identificar contrasenyes febles, va reflectir el Huffington Post.

Els pirates informàtics s’han centrat en el sistema de correu electrònic del Parlament en un intent d’accedir als comptes de centenars de diputats, ajudants i personal. Els serveis de seguretat estan tancant l’accés per a qualsevol persona que no estigui a Westminster com a part dels esforços per assegurar la xarxa.

Port de Tarragona