El propietari de les cansaladeries Puig-Gros de Lleida ingresa a presó per l’assassinat del seu cunyat, trobat al maleter del seu cotxe

El detingut s'ha mostrat disposat a declarar i donar tota mena de detalls del cas, en què no es descarten més detencions.

El jutge ha decretat presó sense fiança per l’empresari lleidatà Josep Puig-Gros per la seva presumpta vinculació amb l’assassinat del seu cunyat, Eduard Ardiaca Olalla, que va ser vist per última vegada dilluns passat a la localitat lleidatana d’Albesa. La seva família havia denunciat la desaparició l’endemà, el dimarts 19 de juny. Els Mossos van sospitar des del primer moment del seu cunyat, Josep Puig-Gros, al que van cridar a declarar dimecres. Allà, a la comissaria, el van detenir de forma cautelar.

El cadàver d’Ardiaca, que tenia 42 anys, va ser descobert ahir amb ferides de trets en el seu cos, que havien originat un bassal de sang sota el cotxe. Alguns veïns, especialment en un bar pròxim, van començar a detectar l’olor que desprenia el cotxe, que va ser multat dilluns passat, probablement el mateix dia de l’assassinat. Sens dubte la descomposició que produïen les altes temperatures que s’han viscut aquests dies a la ciutat van accelerar la ràpida descomposició.

El detingut, Josep Puig-Gros, de 47 anys era socis de l’empresa càrnia Cansaladeries Puig-Gros, això va haver de ser l’inici de la investigació davant la sospita de desacords causa de la gestió o beneficis de la signatura. No obstant això, Ardiaca no tenia a les cansaladeries la seva principal activitat laboral, ja que treballava en una empresa cervesera, a més de posseir la seva pròpia empresa, anomenada Arsenardiola.

Els veïns del carrer van declarar als Mossos que van veure a dues persones baixar del vehicle i gravar en vídeo la posició del cotxe, tant era així que fins i tot van pensar que podrien ser YouTubers. Aquesta circumstància fa pensar que hi pugui haver algun còmplice o cooperador necessari en el cas. Dins de les hipòtesis que s’estudien, no es descarta que hi pugui haver participat algun sicari.

Port de Tarragona