La Unitat Militar d’Emergència evacua un hotel, un parador, dos càmpings i diversos habitatges a Moguer i Mazagón per un perillós incendi

El Centre Nacional de Seguretat l'ha qualificat d'alta perillositat. Ja són més de mig centenar de persones les evacuades i es tem pel parc natural de Doñana.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) col·labora des d’aquesta matinada en les tasques d’extinció d’un incendi forestal que es va originar ahir a la nit entre Moguer i Mazagón, en una zona pròxima a Doñana, que ha estat declarat en situació operativa 1. El foc ha entrat ja (10 h.) a l’Espai Natural de Doñana. A causa del qual han estat desallotjats de forma preventiva 02:00 càmping, el parador i un hotel d’aquesta última localitat, diversos habitatges de la zona de Bonares i l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial El Arenosillo, ha informat el Centre de Seguretat Nacional. Al llarg del dia està previst el reforç de més membres de la UME.

A les deu del matí del diumenge són ja 19 els mitjans aeris, a més de 70 bombers forestals, xifra que augmentarà considerablement si l’incendi avança.

A més de l’amenaça a persones, també es tem que accedeixi al Parc Nacional de Doñana. En les últimes hores es va desallotjar el Parador de Mazagón, l’hotel Solvasa, els càmpings Doñana i Costa de la Barca, així com l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial del Ministeri de l’Interior (INTA) a la base de la Arenosilla i diversos habitatges, segons el servei d’Emergències 112 Andalusia. La població de Mazagón està pràcticament deshabitada a hores d’ara per l’incendi, del qual ja hi ha indicis que podria haver estat originat per una imprudència. Els pavellons esportius de Mazagón i Moguer han acollit als evacuats i els hotels de Matalascañas també han rebut a persones que han hagut d’abandonar el lloc on pernoctaven.

El foc es va iniciar a dos quarts d’ahir a la zona coneguda com La Peñuela de Moguer, en una pineda propera a Doñana on sol haver-hi multitud d’hivernacles.

El gruix de les persones desallotjades pel dispositiu han estat traslladades als pavellons esportius de Mazagón i Moguer, encara que també a hotels de la zona de Matalascañas. A més, centenars de persones més han desallotjat també per iniciativa pròpia les seves cases de Mazagón i s’han acomodat en habitatges de familiars a la zona. El centre de rehabilitació de drogodependents també han estat evacuats i els seus residents han estat traslladats a instal·lacions de l’Ajuntament d’Almonte a El Rocío.

El foc es va declarar cap a les 21.30 en el paratge La Peñuela de Moguer, una zona de pineda de l’entorn de l’Espai Natural de Doñana, una zona mixta forestal i agrícola, plena d’hivernacles, una activitat econòmica de gran importància a la zona. En el moment en què es van deslligar les flames bufava el vent amb força, un dels factors que més incideixen en la propagació del foc.

Port de Tarragona